2013.06.24.
00:33

Írta: Skocia

Nyári gyakorlat

Eddig király :)

6 hetet töltök az egyetemen egy fizikussal és egy (hmm igazából nemtom mi lehet ez magyarul, talán geológus? valami olyasmi) earth scientist-el, mivel egy jövőre induló új kurzust kell összeraknunk. Science Skills, ez a neve és mindenféle modulokat kell kidolgoznunk, hogy érdekes is legyen, általános is legyen (hogy eltérő szakokon lévő emberek is megértsék ugyebár) és skill-eket építsen, ne kőkemény tárgyi tudást. Pl ilyeneket, hogy presentation skills (előadói kézség) vagy éppen group/team working skills (csapatmunka).

Az első két héten már túl vagyok, az első héten egyedül dolgoztam, aztán a második héten megjöttek a többiek is. Bevallom őszintén, sokkal produktívabb volt a meló, amíg egyedül dolgoztam - 3 lány együtt, mindig másfelé terelődik a téma, de azért szépen haladunk. A 10 db 2 órás workshop-ból már 3 készen van, a negyediken éppen dolgozunk. Az is lelassította a munkát, hogy előző héten szerda-csütörtök-pénteken kisegítettünk a fizika tanszéken, a nyári egyetemen (pre-university summer school). Érdekes volt, az tuti, mivel az előadás része nekem (is) ha bár nem teljesen új volt, de már rég elfelejtettem. Nevettünk egyet az earth scientist csajjal, hogy ha minket kérdeznek megoldásokról, akkor baromi ciki lesz - én kémikus vagyok, hála az istennek fizikából is csak a fizikai kémia részét kell tudnom (kvantummechanika meg hasonlók), ami még érdekes is. 

Van saját irodánk is, saját számítógépekkel, az első nap adtak egy kártyát, ami 24/7 belépést biztosít az épületbe, kaptunk papírt, mappát, mindent, amit akartunk - el vagyunk látva mindennel, ami a munkához kell, úgyhogy azt hiszem, nem panaszkodhatunk :) Nem pesztrálnak minket egész nap a coordinátorok, de azért ránknéznek, hogy megy-e a munka. 9:30-10 körül járunk be dolgozni 5-5:30-ig kb, bár volt már, attól függ, hogy hogy érezzük, mennyire voltunk aznap hasznosak :)

Nem fizet túl sokat ez a gyakorlat, de legalább fizet (a legtöbb gyakorlat nem fizetett ugyanis), amiből megvan a szállásom meg a számlák; több, mint a semmi. De ami iszonyatosan sokat számít, az maga a gyakorlat - az egyetem befejeztével a munkáltatók nem csak egy normális eredményű diplomát kérnek (first class honours (1st) vagy upper second class (2:1) - erről bővebben később, mert ezt elég bonyolult elmagyarázni), de körülbelül 1 év akármilyen szakmai gyakorlatot plusz 2 referenciát az egyetemtől. Az egyik referencia adott, mert az Advisor of Studies-om lesz (egy egyetemi dr/prof/akárki, aki az évek alatt végigköveti a tanulmányaidat és ott van, hogy mindenben segítsen), a másik most meg remélhetőleg a gyakorlat után a department head, aki a kémia coordinator-om a nyár alatt. És hát azért na - az egész tanszék fejétől pozitív referenciát kapni elég sok ajtót nyithat még meg az életben :)

Futok is aludni, mert holnap 7:30-kor kelés, 8-9-ig gym (mert készülünk a nyári bikini body-ra kőkeményen) aztán egésznapos meló.. fárasztó ez a felnőtt élet :)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ununquadium.blog.hu/api/trackback/id/tr275358310

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása